Sveto jaje USKRSNJEG JUTRA sto ti danas kucu krasi neka donese SVAKU SRECU i  od svake muke SPASI! SRECAN USKRS!

Sveto jaje USKRSNJEG JUTRA sto ti danas kucu krasi neka donese SVAKU SRECU i od svake muke SPASI! SRECAN USKRS!

29. Marta 2018 Off By Luca

Ovo  je dan kad treba da budes sa onima koje najvise volis,ovo je dan kad ljubav  treba da primis i kada ljubav  treba da darujes.Ovo je dan kada  moras da shvatis da se sreca  i ljubav ne kupuju, i da sve na svetu ima svoju cenu, osim doma i porodice.

Ovo je dan kada slavis praznik, kada postujes svoju veru i postujes sve one obicaje koje si gledao od prvih dana zivota, koje si naucio uz svoje roditelje, uz baku i deku, uz svoje pretke.

Ovo je nekada, dok si bio dete, bio jedan od najlepsih dana u godini jer se  danas slavi ljubav.Slavi se vera, slavi se Sveto ime, slave se obicaji koji su vezani za tvoje korenje, za tvoju veru, za tvoj hram vernosti i odanosti u ono  u sta verujes.

Secas li se, kad si bio dete, kako je lepo bilo, kako su te roditelji svecano oblacili? Kako je  kuhijski stol uvek bio pun raznih djakonija i najbolje hrane koja ne samo da je hranila tvoje telo vec i tvoje srce jer si  jos tada znao kako je samo spremana sa ljubavlju,sa zeljom da se  obradujes kad vidis da ti je majka ili baka spremila   i ucila te da volis svoju veru ali i da postujes tudju. Jer samo onaj ko tudje postuje moze svoje da voli, tako su mi, dok sam dete bila pricali i ja sad znam da to jeste tako.Nije do vere,do ljudi je.

Nastavak na  sledecoj strani…

Stranice: 1 2