PRIJATELJSTVO SA BIVŠIM EMOTIVNIM PARTNEROM?! OTKRIVAMO DA LI JE MOGUĆE…

PRIJATELJSTVO SA BIVŠIM EMOTIVNIM PARTNEROM?! OTKRIVAMO DA LI JE MOGUĆE…

19. prosinca 2018 Off By Jovana

Pitanje koje je veoma često posle raskida, odnosno prekida ljubavnog odnosa dva partnera je da li je moguće ostati u dobrim odnosima sa bivšim partnerom?

Druženje u velikoj meri sa bivšim partnerom ima naravno svoju dobru, ali i veoma lošu stranu, održavanjem kontakta možemo često da budemo nepravedni ili prema bivšem partneru ili prema sebi.  Uglavnom posle raskida dolazi ona bol koju su svi od nas bar jednom u životu prošli, naravno postoje i raskidi koji su uglavnom bili mirni, i tada je prijateljstvo bezbolno, a da li je to uvek? Možda će nas ovaj korak odneti u neku životnu zamku. Onaj koji ostavlja uglavnom iz neke obaveze nudi drugoj strani prijateljstvo. 

Mnogi greše misleći da će time što ostanu u dobrim odnosima sa bivsim partnerom opet vremenom steći status njegovog zvaničnog dečka/devojke. Većina smatra da je u ovim odnosima najveći problem neraščišćeni računi, bivši partneri uglavnom za jednu stranu onda ostaju potencijalni partneri, ćak i kada je jedna strana zaista završila sa tom pričom, uglavnom se dešava da druga nije. Tako odbijajući da prihvati da prosto nije više u emotivnoj vezi sa tom osobom, može vrlo često da se pretvara da su prijatelji, a u posvesti samo čeka pravi momenat za obnavljanje veze. A vrlo je velika verovatnoća da će osoba koja je ostavljena uvek biti ogorčena na samu tu i pomisao šta joj se desilo, i često će možda i nesvesno stalno obanljati svađe pa i posle zvaničnog raskida. A pored ogorčenja tu je naravno prisutna i ljubomora, naravno da ta osoba neće moči da bude srećna što njen bivši partner flertuje sa drugim osobama i što je ponovo otvoren za novu vezu.

Nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2