Prema verovanju ime NADA nose žene koje donose nadu i veru!

Prema verovanju ime NADA nose žene koje donose nadu i veru!

21. Juna 2022 0 By Luca

Vlastito žensko ime Nada je veoma popularno u zemljama regiona. Već nam je poznato da u poslednje vreme veoma su popularna kratka imena.

U nastavku teksta saznaćete koje je značenje ovog vlastitog imena i zašto njegova popularnost je u porastu.

U ranije vremena ime Nada se smatralo samo nadimkom od imena Nadežda; Natalija; Nastasija; Nataša; Njdana ili Nadija. Medjutim danas je ovo samostalno ime koje se sve češće daje novorodjenim devojčicama.

Postoje dve teorije o poreklu vlastitog ženskog imena Nada.

 

PRIDRUŽITE NAM SE i zabavite se sa nama svakog dana. KLIKNI >>>OVDE<<<

Prvo je da je ime poteklo iz slovenskog, pa čak i iz srpskog jezika. Smatra se da je poteklo od reči nada, nadanje, nadati se. U prevodu ove reči znače imati vere, imati nadu, verovati i nadati se u ostvarenje nekih snova i ciljeva. Verovati u bolje, očekivati.

Druga predpostavka je da je ovo vlastito žensko ime poteklo od reči arapskog porekla Nadiyya. U prevodu ova reč znači ljubazna, draga, dobrodušna, velikodušna, druželjubiva, mila.

procitaj:Vladavina Raka pocinje u utorak:Ovo je vasa sudbina do 22.jula!

Sama reč nada znači nadanje ili verovanje u nešto bolje. Takodje dozivanje lepog, prizivanje boljeg sutra. Veruje se zato da žena koja nosi ovo ime je pozitivna i sa tim stavom ide kroz život. veruje se da ovoa žena donosi sreću i pozitivan ishod u bilo kom životnom segmentu. Ovo je glavni razlog za njegovu popularnost. Ljudi veruju da će ovo ime doneti osobi koja ga nosi bolji i pozitivniji život.

Sa druge strane veruje se da ovo vlastito ime ima i grčkog porekla i vezuje se za boginju nade Elpidu.

Nastavak na sledećoj stranici…

Stranice: 1 2