GORDANA, danas je tvoj dan, jer imaš posebno ime!

GORDANA, danas je tvoj dan, jer imaš posebno ime!

30. Aprila 2020 Off By Jovana

Draga Gordana, danas je tvoj dan. Danas ćemo te podsetiti koliko je tvoje ime posebno.

Draga naša Gordana sigurno te zana značenje i poreklo tvog prelepog imena koje te krasi.

Vlastito žensko ime Gordana je staro dobro poznato slovensko ime. Ovo žensko ime kao što i već predpostavljam zastupljeno je u slovenskim zemljama. Ime Gordana možete naći u Srbiji; Hrvatskoj; Makedoniji; Rusiji; Bugarskoj; Sloveniji i Crnoj Gori.

Veliki nedostatak današnjice je što su roditelji ograničeni kratkim ženskim imenima, jer su ona u trendu. Naša stara imena koja su itekako lepa zbog toga pomalo gube na popularnosti. Uprkos tome i dalje postoji veliki broj roditelja koji prate značenje i tradiciju i zbog toga daju deci prelepa imena kao što je Gordana.

U nastavku teksta pričaćemo vam prvo o poreklu vlastitog ženskog imena Gordana.

Postoji verovanje i etimološka predpostavila da je ime Gordana poteklo od muškog imena Gordan ili Gordije. Ovo ime je poteklo iz grčkog jezika i to od imena Gordianos ili Gordias. S toga prema ovom poreklu ime se prevodi kao nerešiv, komplikovano, zamršen, težak.

Takodje postoji još jedna pretpostavka koju moramo naglasiti jer postoji malo broj ljudi koji veruju u nju. Postoji verovanje da je ime Gordana nastalo od slovenske reči “gord”. U prevodu to znači nadmen, uzvišen, ponosan.

Vlastito ime Gordana deli u suštini lepo poreklo koje nikoga ne ostavlja ravnodušni. Steče se utisak da ovo ime nosi jaka i stabilna žena koja je svesna sebe i svojih sposobnosti. Ostanite uz nas i saznajte jos toga o imenu Gordana.

Nastavak na sledećoj stranici…

Stranice: 1 2