DA LI ZNATE DA VEOMA NEGATIVNO UTIČE NA VAŠE ZDRAVLJE PREVELIKI NIVO POSLA, NE UZIMANJE SLOBODNOG VREMENA, KAO I RAD VIKENDOM!!!!

DA LI ZNATE DA VEOMA NEGATIVNO UTIČE NA VAŠE ZDRAVLJE PREVELIKI NIVO POSLA, NE UZIMANJE SLOBODNOG VREMENA, KAO I RAD VIKENDOM!!!!

4. Marta 2019 Off By Jovana

Takođe, morate da znate da rad vikendom ili prekovremeni rad ne prija ni vašem telu ni vašem umu. Niko nije u mogućnosti i stalno funkcioniše veoma dobro, a da ne izdvoji vreme za opuštanje i odmor. Brojna istraživanja i studije slučaja rađene su upravo na ovu temu. Rezultati su manje više slični. Jasna posledica, prevelikog zamaranja i angažovanja, jeste upadanje veoma često u depresivne situacije. Ovo je naročito i veoma jako izraženo kod pripadnica lepšeg i nežnijeg pola, odnosno žena. Ono što je takođe dokazano i pokazano jeste upravo činjenica da su žene te koje rade dosta više, prekovremeno ne uzimajući čak ni slobodan vikend.

Žena po samoj prirodi voli da se oseća zaštićeno i sigurno. Pa tako kako su tokom čitave radne nedelje pod velikim stresom i napetošću, veoma jako i negativno utiče na njih rad i vikendom. Tada ne vide izlaz i smatraju da su ušle u neku mašinu iz koje ne znaju da izađu. I ženama je potreban odmor i opuštanje. pripremanje za početak radne nedelje. Ono što je još jasno da su žene znatno pod veći pritiskom. Mogu sebe da dovedu u situaciji da ih društvo zbog toga ne razume. Sve u svemu savetujemo vam da uvek nađete vremena za sebe, kako biste se opustili i odmorili.

Stranice: 1 2