6 RAZLOGA ZASTO JE ZIMA DOBRA ZA VASE ZDRAVLJE!…

6 RAZLOGA ZASTO JE ZIMA DOBRA ZA VASE ZDRAVLJE!…

21. Decembra 2018 Off By Mirela

Hladni zimski dani verovali ili ne idealni su za Vase zdravlje… Kada dodje hladno vreme i mraz, gube se bakterije i dobija svet vazduh. Ovo vreme je idealno za duge setnje po prirodi Evo nekih od razloga zašto je zima dobra za vas:


1. HLADNOCA SMANJUJE UPALE Kada dobijete upalu misica obicno stavljamo led na bolno i oteceno mesto. Mnogi sportisti koriste terapiju ledom. Bas takav efekat ima i hladno vreme i niske temperature. Setanje ovim zimskim danima cini vas otpornijim.

2.VAS MOZAK JE AKTIVNIJI I RADI BOLJE! Poznato je da zimi ljudi prave manje i ozbiljnije planove i bolja im je organizacija. Leti toplo vreme iscrpljuje glukozu iz nas i to nam smanjuje kapacitet aktivnosti mozga. Zimskim danima smo rastereceniji i imamo vise prostora za temeljno planiranje.


3. AKTIVNIJI SMO I PUCAMO OD ENERGIJE! Dokazano je da na hladnom vremenu nase baterije se pune i dobijamo energiju. Ta energija nas dosta dugo drzi i po povratku u topli dom oseticemo njenu moć. Za punjenje baterija u ovim zimskim danima nije vam potrebno mnogo vremena. Svaki dan brza setnja po hladnoći odlicno bi vam legla.

Nastavak na sledećoj strani…

Stranice: 1 2